maanantai 21. marraskuuta 2016

Synttäriä,talvea,rotanmyrkkyä...

Aluksi kivoja uutisia meiltä. Ollaan käyty koirien kanssa ulkoilemassa paljon. Talvikin näyttäytyi hetken, oli paljon lunta ja pientä pakkasta. Koirat ei niin arvostanut kylmää ja sitä lumen määrää. Tosin ei koirat tykkää tällä hetkelläkään ,kun lumet on sulanut ja on todella märkää joka paikassa. 

Viikonloppuna vietettiin taas synttäreitä, kun Riemu täytti 6 vuotta! On se vaan Riemullakin ikää kertynyt, vaikka tuntuu, että vasta se oli sellain pieni lihapulla, joka hyppi seinille. Synttäreitä vietettiin lenkkeillen ja kakkua syöden. Koirat olivat yllätys yllätys todella innoissaan kakuista ja hotkivat ne hurjaa vauhtia mahaan.

 Riemun synttärikuva

Sain myös kaikista koirista seisotuskuvat pikästä aikaa. Ei olla mitään seisotuksia tai näyttelyjuttuja tehty aikoihin, joten oli ihan kivaa seisottaa koiria pitkästä aikaa. Seisotuskuvista iso kiitos Suvi Halonen.

 Mida 2 vee
Mistä mahtaa olla Mida perinyt huuuuurjat kulmaukset takajaloissaan :D

 Nami 7 vee

Riemu 6 vee

Joo onhan tuosta edellisestä blogikirjotuksesta päässy taas vierähtämään tovi. Onko meillä sitte niin tylsä elämä, ku blogi päivittyy niin harvoin? Vois niinkin luulla, mutta kovin tapahtumarikasta on ollut, tosin osa niistä tapahtumista on ollut todella tylsiä...

Olin Midan ja Riemun kanssa reilu kuukausi taaksepäin lenkkeilemässä. Niinhän siinä sitten kävi, että koirat löysivät rotanmyrkkyapajat ja pistivät sitä poskeensa. Onneksi Riemun erikoinen käyttäytyminen frisbeen kanssa herätti huomion ja näin, että maassa oli jotain turkoosia jauhetta. Siitä sitten äkkiä koirat kiinni ja kotia kohti. En vielä siinä vaiheessa ollut varma olivatko syöneet sitä, mutta eläinlääkärireissuhan siitä joka tapauksessa tuli. Riemu ja Mida oksetettiin ja parin päivän päähän klinikkakäynti verikokeissa, jolloin nähtiin oliko niissä mitään pielessä. No, niissähän oli, ei onneksi pahasti, mutta oli kuitenkin. Aloitettiin 4 viikon k-vitamiini kuuri. Alkujaan molemmat oli normaalia väsyneempiä, mutta Riemu palautui aika pian normaaliksi iloiseksi itsekseen. Mida kuitenkin vain pysyi väsyneenä ja maha oli ruikulilla. Eikun uudestaan eläinlääkäriin ja verikokeissa oli viitteitä mahdollisesta kuivumisesta ja verihiutaleissa oli häikkää, joka johtui rotanmyrkystä. Mida sai nestettä nahan alle ja kotiin toipumaan suolistoantibiootin kera.
Olen aiemminkin kirjoittanut Midan mahaongelmista, no nehän otti vallan taas. Ilmeisesti kaikki stressi heitti mahan taas rullalle. Maha ei rauhoittunut ekan antibioottikuurin jälkeen, joten Mida sai toisen pidemmän kuurin ja lisäksi pepcidiä, joka ei kuitenkaan riittänyt, vaan oli taas aloitettava sen jälkeen mahansuojalääke omeprazol-kuuri, jotta oireilu rauhoittui. 
Luojan kiitos, molemmat voi nyt hyvin!!

Ei kommentteja: